ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BEZELİ İRMİKLİ KEK

Bezeli İrmikli Kek

Bezeli irmikli kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezeli İrmikli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şurup için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 poşet toz kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 10 beze

Bezeli İrmikli Kek Nasıl Yapılır?

  • Kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserle katılaşana kadar çırpın. Bezelerin 5 adedini ufalayıp kremşantiyle karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletin.
  • Şurubu hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye aktarıp kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Keki hazırlamak için derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikserle iyice çırpın. Üzerine yoğurt, un, vanilya, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğumuş şurubu gezdirin. Kek iyice soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine spatula ile yayın. Bezelerin geri kalanı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!