ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ MİLFÖY PASTA

Milföy Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföy Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 9 milföy hamuru
  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 muz
  • Pudra şeker

Milföy Pasta Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen pasta tarifleri arasında üst sıralarda. Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin. Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3’erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:07

kreması soğuk mu, sıcak mı dökülüyor?

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:20

Soğuk dokuluyor

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:28

leziz


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!