ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HURMA KAPLAMALI FINDIKLI BROWNİE

Hurma Kaplamalı Fındıklı Brownie

Hurma kaplamalı fındıklı brownie

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurma Kaplamalı Fındıklı Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 12 adet çekirdeği çıkarılmış taze hurma
  • 70 g kakao
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 160 g çiğ badem
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
  • 25 g şişmiş kinoa
  • 125 ml su
  • 225 g kuru üzüm
  • 70 g fındık

Kaplama için:

  • 12 adet çekirdeği çıkarılmış hurma
  • 50 g kakao
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 125 ml ılık su

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao çekirdeği

Hurma Kaplamalı Fındıklı Brownie Nasıl Yapılır?

  • Hurmaları, kakaoyu, akçaağaç şurubunu, bademleri, vanilya özünü, Hindistan cevizi yağını, kinoayı, suyu ve kuru üzümlerin 150 gramını mutfak robotunda tamamen karışana kadar iyice çekin. Fındıkları ve kalan kuru üzümleri ekleyip kabaca çekin. Karışımı pişirme kağıdı serdiğiniz kare bir kek kalıbına koyun. Spatula yardımıyla karışımı eşit olacak şekilde yayın. Sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
  • Kaplama için hurmaları, kakao tozunu, Hindistan cevizi yağını ve suyu bir kaseye koyup, el blenderı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Brownie’yi tepsiden çıkarın, kaplamayı üzerine yayın ve kakao çekirdeklerini serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.