ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ VE KEFİRLİ KEK

Hindistan Cevizli Ve Kefirli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Ve Kefirli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 170 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı kefir
  • 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Üzeri için

  • Yarım su bardağı kurutulmuş Hindistan cevizi dilimleri

Hindistan Cevizli Ve Kefirli Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbını yağlayıp içine un serpiştirin. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içine eleyin. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Vanilya ile yumurtaları ekleyip karıştırın. Un karışımını üç seferde ekleyip karıştırmaya devam edin. Hindistan cevizinden 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını ve kefiri ekleyip çırpın. Karışımı kalıba aktarıp ayırdığınız Hindistan cevizini üzerine serpiştirin. Kalıbı fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine Hindistan cevizi dilimlerini yerleştirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!