ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ HAŞHAŞLI VE ÇİLEKLİ KEK

Haşhaşlı ve çilekli kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı ve çilekli kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/3 su bardağı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Süslemek için

  • 350 gr çilek

Haşhaşlı ve çilekli kek Nasıl Yapılır

Bu özel keki listenize eklemeyi unutmayın. Yumurtaları toz şekerle birlikte mikser yardımıyla çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya, haşhaş ve limon kabuğunu ekleyip son kez çırpın. 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyunca keki yuvarlak kalıpla ya da bir su bardağı yardımıyla kesin. Çilekleri boylamasına ince dilimleyin. Keki servis tabağına alıp üzerine çilek dilimleri yerleştirin. Tabağın kenarına da bolca çilek dilimleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.