ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ FINDIKLI SELANİK GEVREĞİ

Fındıklı Selanik Gevreği

Fındıklı selanik gevreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Selanik Gevreği Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g margarin
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı ufalanmış fındık içi

Fındıklı Selanik Gevreği Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Oda ısısında yumuşamış margarini, unu, sirkeyi, kabartma tozunu, kuru üzümü ve ufalanmış fındık içini ekleyin.
  • Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kalıba düzgünce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • Daha sonra keskin bir bıçak yardımı ile yarım santim kalınlığında dilimleyin. Elde ettiğiniz dilimleri fırın ızgara teli üzerine dizin (Izgara teli yoksa yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizebilirsiniz.
  • Tekrar fırına alın ve ısısını 100 dereceye düşürün. 30-35 dakika daha pişirip fırından alın. Gevrekler ılındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik selanik gevreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!