ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ FINDIKLI SELANİK GEVREĞİ

FINDIKLI SELANİK GEVREĞİ

Fındıklı selanik gevreği
10 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı selanik gevreği tarifi için malzemeler

• 150 g margarin
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı sirke
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı kuru üzüm
• 1 su bardağı ufalanmış fındık içi

Fındıklı selanik gevreği Nasıl Yapılır

  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Oda ısısında yumuşamış margarini, unu, sirkeyi, kabartma tozunu, kuru üzümü ve ufalanmış fındık içini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kalıba düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra keskin bir bıçak yardımı ile yarım santim kalınlığında dilimleyin. Elde ettiğiniz dilimleri fırın ızgara teli üzerine dizin (Izgara teli yoksa yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizebilirsiniz). Tekrar fırına alın ve ısısını 100 dereceye düşürün. 30-35 dakika daha pişirip fırından alın. Gevrekler ılındıktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.