ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ELMALI KREM PEYNİRLİ KEK

Elmalı Krem Peynirli Kek

Elmalı krem peynirli kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Krem Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

Dolgusu için

  • 225 g krem peynir
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Keki için

  • 1 su bardağı pikan cevizi
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 yumurta
  • 180 ml kanola yağı
  • 180 ml elma püresi
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 3 Fuji elma

Sosu için

  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Elmalı Krem Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

  • Dolgusu için krem peynir, tereyağı ve toz şekeri mikser kabına alarak şeker eriyinceye kadar çırpın. Yumurta, un ve vanilya özünü ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Pikan cevizlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 8-10 dakika pişirip kenara alın. Un, şekerler, tarçın, tuz, karbonat, rendelenmiş Hindistan cevizi ve yenibaharı geniş bir kaba alıp bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Yumurta, kanola yağı, elma püresi ve vanilya özünü ekleyip karıştırmaya devam edin. Elmaların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın.
  • Fırınlanmış pikan cevizleri ve doğradığınız elmayı karışıma ilave edin. Hazırladığınız kek hamurunun yarısını yağladığınız kek kalıbına aktarın.
  • Üzerine krem peynirli dolguyu ekleyin. Bir bıçak yardımıyla karışımın üzerine girdap şeklinde çizikler atın. Üzerine kalan kek hamurunu ekleyip, önceden ısıtılmış 250 derece fırında 60 dakika pişirin.
  • Kalıbı kağıt havlu üzerine ters çevirip soğumaya bırakın. Sosu için esmer şeker, tereyağı ve sütü yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp şeker eriyinceye kadar pişirin.
  • Kaynamaya başladığında ocaktan alıp üzerine vanilya özünü ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Sosu ılınan kekin üzerine yavaşça gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!