ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ELMALI CEVİZLİ MUFFİN

Elmalı Cevizli Muffin

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Cevizli Muffin Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 150 gr tereyağı
  • ¾ su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı tam buğday unu

İç harcı için

  • 5 kırmızı elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Pudra şeker
  • Toz Antep fıstığı

Elmalı Cevizli Muffin Nasıl Yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tavaya alın. Şeker, ceviz, üzüm ve tarçını ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
  • Hamur için gerekli malzemeyi mutfak robotunda karıştırın. Muffin kalıplarını yağlayın.
  • Hamurdan parçalar kopartıp muffin kalıplarının içlerine yerleştirin. Elmalı karışım ile içlerini doldurun.
  • Artan hamuru 20 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra elmaların üzerlerine rendeleyin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şeker ve toz fıstık serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!