ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ DAMALI BATON KEK

Damalı Baton Kek

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damalı Baton Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 350 gr tereyağı
  • 350 gr pudra şeker
  • 6 yumurta
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı (375 gr) un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kakao
  • 350 gr kayısı reçeli

Üzeri için

  • 1 çay bardağı krema
  • 2 paket bitter çikolata
  • Çilek
  • Nane yaprağı

Damalı Baton Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Tereyağını oda ısısında yumuşatıp pudra şeker ilave edin. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtalarla limon suyunu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Hamur kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Aynı boyda iki dikdörtgen kek kalıbının içine aynı boyda dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru ikiye bölün. Yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurları kalıplara aktarıp, ikisini aynı anda fırında 30 dakika pişirin. Pişen kekleri düz bir zeminde bıçakla ortadan boylamasına kesin. Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. Kalan iki kek dilimini ters şekilde yerleştirin. Üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün. Çikolatayı krema ile benmari usulü eritin. Soğuyunca kekin üzerini kaplayın. Çilek ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.