DAMALI BATON KEK

12 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damalı baton kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 350 gr tereyağı
  • 350 gr pudra şeker
  • 6 yumurta
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı (375 gr) un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kakao
  • 350 gr kayısı reçeli

Üzeri için

  • 1 çay bardağı krema
  • 2 paket bitter çikolata
  • Çilek
  • Nane yaprağı
Damalı baton kek hazırlanışı

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Tereyağını oda ısısında yumuşatıp pudra şeker ilave edin. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtalarla limon suyunu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Hamur kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Aynı boyda iki dikdörtgen kek kalıbının içine aynı boyda dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru ikiye bölün. Yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurları kalıplara aktarıp, ikisini aynı anda fırında 30 dakika pişirin. Pişen kekleri düz bir zeminde bıçakla ortadan boylamasına kesin. Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. Kalan iki kek dilimini ters şekilde yerleştirin. Üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün. Çikolatayı krema ile benmari usulü eritin. Soğuyunca kekin üzerini kaplayın. Çilek ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:19:46

Bu kek ilk defa Almanya Battenberg'de yapılmıştır. Baton adı değişerek buradan gelmiştir. Kekin esas adı Battenberg kekidir. Battenberg ailesi evlilik yoluyla İngiliz Kraliyet ailesinin bir kolunu oluşturan soylu bir ailedir. Bu kek kral sofralarında sunulmuştur.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!