ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ CRAB CAKE

Crab Cake

Crab Cake

Amerika'nın meşhur balık keklerinden biridir. Yengeç eti ile yapılan bu kek, uyumlu baharatlar ve soslar ile oldukça lezzetli olması yanında besleyicidir. Fırında ya da tavada pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa crab cake tarifinin detayları aşağıda.

Kalamar ile hazırlanan fishcake tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Crab Cake Tarifi İçin malzemeler

  • 450 gr yengeç eti 
  • ½ su bardağı galeta unu 
  • 2 yumurta 
  • ¼ mayonez 
  • 1 çay kaşığı baharat karışımı (Maryland’e özgü)
  • ¼ pul biber
  • 2 yemek kaşığı Worcestershire sos
  • 1 çay kaşığı hardal tozu 

Crab Cake Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, mayonez, baharat, biber, worcestershire sosu ve hardalı krema kıvamına gelene kadar çırparak karıştırın.
  • Ekmek kırıntılarını ekleyin, eşit şekilde karıştırın.
  • Yengeç etini ekleyin, eşit şekilde karıştırdığınızdan emin olun.
  • Kek şekli verin.
  • 6 büyük veya 9 orta boy porsiyon çıkabilir. 
  • Tavada az yağ ile her iki tarafını yaklaşık 5 dakika kızartın. 
  • Tartar sosu ve limonla servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!