Çikolatalı Cupcake

Anlamı küçük kremalı kek olan cupcake, genellikle yuvarlak kalıplarda sunulur. Üst kısmı için meyveli kremalar veya çikolata kullanılır. Görünümü muffine benzeyen bu tatlı, İngiliz ve Fransız mutfağında sık sık sunulur. Ana malzemeleri şeker, yumurta ve tereyağıdır. Hazırsanız, çikolatalı yumuşak cupcake tarifine başlayabiliriz.
Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Çikolatalı Cupcake Tarifi İçin malzemeler
Kek için
- 1 yumurta
- 60 gr tereyağı
- 1 su bardağı elenmiş un
- 3/4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 30 gr kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 150 gr kakaolu fındık kreması
- 150 gr bitter çikolata
Çikolatalı Cupcake Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, vanilya ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın ve karışıma ekleyip karıştırın. Muffin kaplarına yağlı kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın.
- 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
- Soğuyan keklerin üzerine bıçak ile fındık kreması sürün. Sebze soyucu ile çikolatadan kıvrımlar kesin ve keklerin üzerini süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Daha fazlası için cupcake tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, kremalı ve kakaolu muffin tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR