ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİLEK SOSLU KEK

Çilek Soslu Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilek Soslu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 hazır sade kek
  • 1 kg çilek
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Kabuksuz Antep fıstığı
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

Çilek Soslu Kek Nasıl Yapılır?

Keki iki dikdörtgen parça elde edecek şekilde kesin. Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. 750 gr çileği tencereye alıp üzerine şeker serpin. Suyu ekleyip çilekler yumuşayıp ezilene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Sosu blender’le ezerek püre haline getirin. Kekleri bu sosla iyice ıslatın. İlk kekin üzerine dilimlenmiş çilek ve bolca Antep fıstığı ekleyin. Diğer kekin üzerine kapatıp bütün Antep fıstığı ve ince çekilmiş Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!