ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİLEK KREMALI, ÇİKOLATALI MİNİ KEKLER

Çilek Kremalı, Çikolatalı Mini Kekler

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çilek Kremalı, Çikolatalı Mini Kekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¾ çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 300 gr çilek
  • 150 gr beyaz çikolata

Çilek Kremalı, Çikolatalı Mini Kekler Nasıl Yapılır?

  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Ortası delikli muffin kalıplarını yağlayın. Bir kasede tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip yedirin. Kuru malzemeleri ayrı bir kapta harmanlayın. Süt ve yoğurdu başka bir kasede çırpın.
  • Kuru ve sıvı karışımı azar azar sırayla ekleyip karıştırın ve yağlanmış olan kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Kekleri ılınması için ızgara teli üzerine alın. Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Doğranmış çikolata parçalarını ekleyip eritin.
  • Çikolata tamamen eriyince soğuması için bir kenara alın. Çilekleri yıkayıp blender yardımıyla püre haline getirin.
  • Süzgeçten geçirip çekirdeklerinden ayırın. Soğumuş kremaya ekleyip karıştırın. Kremayı keklerin üzerine döküp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!