ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ÇİKOLATALI BADEMLİ BROWNİE

Çikolatalı bademli brownie

Çikolatalı bademli brownie

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı bademli brownie tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yaklaşık 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • 1/2 su bardağı çekilmiş badem

Çikolatalı bademli brownie Nasıl Yapılır

  • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırıp, iki ayrı derin kaba aktarın. Yumurta sarılarının üzerine şekeri ve eritilip ılıtılmış tereyağını ekleyin. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Üzerine bir başka kapta karıştırılmış unu, kabartma tozunu ve kakaoyu, büyük bir tel süzgeçle eleyerek ilave edin. Mikserle, pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 3-4 dakika çırpın ve bir kenarda bekletin.
  • Yumurta aklarının üzerine bir çay kaşığı ucuyla tuz ekleyin. Sonra da mikserin yüksek devriyle 8-10 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpın. Unlu karışımı 2-3 aşamada köpüğünü söndürmeden silikon spatula yardımıyla iyice karıştırın ve malzemeleri birbirine yedirin. Akıcı bir kıvamda olması gereken kek hamuruna ılık suyu azar azar karıştırarak ekleyin. Son olarak damla çikolata ve çekilmiş bademi ilave edip tahta kaşıkla tekrar karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.