ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ÇİKOLATALI ALMAN KEKİ

Çikolatalı Alman keki

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Alman keki tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 120 ml sıcak su
  • 100 gr bitter çikolata
  • 400 gr toz şeker
  • 230 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 275 gr kek unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 240 ml süt
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 60 gr tereyağı
  • 5 yemek kaşığı krema
  • 1.5 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1.5 çay bardağı ceviz içi

Çikolatalı Alman keki Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve tabanına yağlı kağıt serin. Sütü ısıtıp limon suyunu içine ekleyin ve ılınmaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Çikolata ve vanilyayı ilave edip mikserin düşük hızında çırpın. Un, karbonat, tuz ve limonlu sütü ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırparak kabartın ve hamura ekleyerek kaşıkla karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru kalıba aktarıp 35-40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Şeker ve tereyağını sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin. Kaynamaya başladığında krema ekleyip ocaktan alın. Hindistan cevizi ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Karışımı kalıptan çıkardığınız kekin üzerine yayın ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.