ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ CEVİZ SOSLU VE HAVUÇLU KEK

Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 gr rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı ceviz

Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Cevizi yapışmaz yüzeyli tavaya alıp biraz kavurun ve soğumasını bekleyin. İri olacak şekilde havanda ezin. Derin bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Üzerine yağları ilave edip çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, zencefil ve tarçını ekleyip karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile karıştırın. Yağladığınız fırın kabına malzemeyi aktarıp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Bal ve tereyağını tavaya ekleyip karıştırın. Orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Üzerine ceviz ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkardığınız kekin üzerine döküp yayın. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!