Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek

Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 gr rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı ceviz
Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek

Nasıl Yapılır

Cevizi yapışmaz yüzeyli tavaya alıp biraz kavurun ve soğumasını bekleyin. İri olacak şekilde havanda ezin. Derin bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Üzerine yağları ilave edip çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, zencefil ve tarçını ekleyip karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile karıştırın. Yağladığınız fırın kabına malzemeyi aktarıp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Bal ve tereyağını tavaya ekleyip karıştırın. Orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Üzerine ceviz ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkardığınız kekin üzerine döküp yayın. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo