Bol Cevizli Ve Reçelli Kek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Bol Cevizli Ve Reçelli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bol Cevizli Ve Reçelli Kek için

Malzemeler

Keki için

  • 1+1/4 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 150 gr tereyağı
  • 4 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı soğuk krema
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı kayısı reçeli
  • 1/3 su bardağı incir reçeli
  • 1/3 su bardağı ayva reçeli
  • Rendelenmiş portakal kabuğu
  • Rendelenmiş limon kabuğu
Bol Cevizli Ve Reçelli Kek

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Ceviz, un, vanilya, tuz ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine alın ve iyice soğutun. Bir kasede krema, şeker ve vanilyayı yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kekin üzerine yayın. Meyve reçellerini kremanın üzerine yerleştirin. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo