ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BOL CEVİZLİ VE REÇELLİ KEK

Bol Cevizli Ve Reçelli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol Cevizli Ve Reçelli Kek Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 1+1/4 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 150 gr tereyağı
  • 4 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı soğuk krema
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı kayısı reçeli
  • 1/3 su bardağı incir reçeli
  • 1/3 su bardağı ayva reçeli
  • Rendelenmiş portakal kabuğu
  • Rendelenmiş limon kabuğu

Bol Cevizli Ve Reçelli Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Ceviz, un, vanilya, tuz ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine alın ve iyice soğutun. Bir kasede krema, şeker ve vanilyayı yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kekin üzerine yayın. Meyve reçellerini kremanın üzerine yerleştirin. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!