ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz çikolata soslu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 150 ml krema
  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 100 ml krema
  • 150 ml beyaz çikolata
  • Çilek
  • Toz Antep fıstığı
Beyaz çikolata soslu kek Nasıl Yapılır

Kremayı ısıtın ve küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek yumurta karışımına ekleyin ve 2 dakika çırpın. Son olarak çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlı fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Sosu için, kremayı ısıtın ve beyaz çikolatayı küçük parçalara bölüp içine ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın ve ara ara karıştırarak oda sıcaklığına getirin. Keki kalıptan çıkartın ve soğuyan sosu kekin üzerine dökün. Çilek ve toz fıstık ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!