ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BALLI VE LİMONLU MUFFİN

Ballı Ve Limonlu Muffin

Ballı ve limonlu muffin

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Ve Limonlu Muffin Tarifi İçin malzemeler

  • 3/4 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 3/4 su bardağı ricotta peyniri
  • Yarım su bardağı su
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • Yarım su bardağı bal 

Üzeri için

  • Bal

Ballı Ve Limonlu Muffin Nasıl Yapılır?

  • Un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Ricotta peyniri, su, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kaba alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. 
  • Sıvı harcı unlu karışıma ilave edin. Chia tohumu ve balı ilave edip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Harcı hafif yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine bal gezdirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!