BAL KABAKLI KEK

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2~3 yemek kaşığı un (ekstra)

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Bal kabaklı kek hazırlanışı

Yumurtalarla şekeri çukur bir kapta mikserle çırpın. Süt, yağ, vanilya, un, kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Hamurun 2/3’ünü ayırıp kalanına bal kabağı püresini ve ekstra unu ekleyerek karıştırın. Ayırdığınız beyaz hamurun yarısını yağlanmış kek kalıbına aktarın. Kabaklı hamuru üzerine ekleyin. Beyaz hamurun kalanını en üste yayın ve 180 derece fırında 35-40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!