Bal Kabaklı Kek

Bal Kabaklı Kek
23 Ocak 2024

Tatlı bir mola için mükemmel bir tercih: Balkabaklı Kek! Sizi yumuşacık dokusu ve balkabağının benzersiz lezzetiyle büyüleyecek bu nefis tarif, evinizi mis gibi kokularla dolduracak.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bal Kabaklı Kek için

Malzemeler

  • 240 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1-1.5 tatlı kaşığı tarçın
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı beyaz şeker
  • 1 su bardağı bitkisel yağ
  • 2 su bardağı balkabağı püresi
  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz (isteğe bağlı)
Bal Kabaklı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Fırın önceden 175 derecede ısıtılır. 
  2. Kekin pişirileceği kalıp yağlanır ve unlanır. 
  3. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuz büyük bir kapta karıştırılır ve elenir. Kenarda bekletilir. 
  4. Şeker ve yağ büyük bir kapta elektrikli karıştırıcıyla pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır. 
  5. Kabak ve vanilya karıştırılır, ardından yumurtalar bir bir eklenerek karıştırılır. 
  6. Birleşene kadar un karışımı yavaş yavaş eklenir. 
  7. Cevizler eklenir ve karışım kek kalıbına alınır. 
  8. Önceden ısıtılmış fırında, kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo