Badem Ezmeli Ayvalı Kek

Badem Ezmeli Ayvalı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Badem Ezmeli Ayvalı Kek için

Malzemeler

  • 600 ml su
  • 250 gr toz şeker
  • 1 limon
  • 2~3 karanfil
  • 1 yıldız anason
  • 2 kakule
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 ayva

Kek için

  • 300 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tutam tuz
  • 60 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 yumurta
  • 340 ml kefir
  • 150 gr badem ezmesi
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • Pudra şekeri
Badem Ezmeli Ayvalı Kek

Nasıl Yapılır

Su ve şekeri tencerede kaynamaya bırakın. Limonu dilimleyip ekleyin. Karanfil, anason, tarçın, kakuleyi ekleyin. Ayvaların kabuklarını soyup iri dilimleyin ve şerbete ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. 25 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Un ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alın. Şeker, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı, yumurtalarla kefiri çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırın. Badem ezmesini ufak doğrayarak hamura ekleyin ve hamuru kalıba aktarın. Üzerine hazırladığınız ayva dilimlerini dizip file bademleri serpiştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo