ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ AYVALI KEK

Ayvalı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 orta boy ayva

Üzeri için

  • 2/3 su bardağı esmer şeker
  • 100 gr tereyağı

Kek için

  • 2/3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

Ayvalı Kek Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Elma dilimi şeklinde dilimleyin. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısını, toz şeker ve limon suyu ile iyice çırpın. Üzerine elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yumurta akını kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma spatula ile yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarına margarin sürün. Tereyağlı şekeri aktarın. Soğumaya bırakın. Üzerine ayva dilimlerini dizin. Hazırladığınız kek malzemesini üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!