ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ AYVA KEKİ

Ayva Keki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayva Keki Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 6 yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım paket kabartma tozu

Şurup için

  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için

  • Pudra şeker

Ayva Keki Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları avucunuzda sıkıp suyunu sıkın.
  • Ayva posasının 1 su bardağı kadarını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları bir kaba alıp çırpın.
  • Ceviz, un, tozşeker, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, tarçın ve yumurtaları ayva posasına ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Kek sıcakken ayırdığınız ayva suyunu kekin üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın.
  • Şurup için, yarım su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
  • Keki servis tabağına alın. Şerbeti kekin zerine gezdirerek dökün. Pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!