ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ AŞK KEKİ

AŞK KEKİ

Aşk keki
10 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 3 saat 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aşk keki tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • Dilediğiniz renkte gıda boyası
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Aşk keki Nasıl Yapılır

  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın, ardından tüm malzemeleri ilave edin. Son olarak gıda boyasını da ekleyerek biraz daha çırpmaya devam edin. Hamurunuzu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pis¸irin.
  • Kek piştikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumasının ardından 2 cm kalınlığında dilimlere bölerek, her bir keki kalpli kalıpla kesin ve renkli kalpler elde edin.
  • İlk seferde keki elde ettiğiniz malzemeler ile yeniden bir kek hamuru hazırlayın. Diğer taraftan yeniden unlayıp, yağladığınız kek kalıbına dilimlediğiniz renkli kalpleri sıkı sıkı dizin ve kek hamurunuzu üzerlerine dökün. Yeniden 180 derece fırında 40 dakika pişirin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!