ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ANTEPFISTIKLI KEK

Antepfıstıklı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antepfıstıklı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 250 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
  • Bir tutam tuz

Antepfıstıklı Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet kek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, toz şeker, tuz ve yumurtayı mikser ile çırpın. Vanilya, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Çekilmiş antepfıstığını ekleyerek hazırladığınız kek hamurunu tereyağı ile yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Dilerseniz kek kalıbının tabanına file antepfıstık serpebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!