ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI VE TULUM PEYNİRLİ KEK

Antep Fıstıklı Ve Tulum Peynirli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Ve Tulum Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kabak
  • 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Antep Fıstıklı Ve Tulum Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

Un, mısır unu, tuz, karabiber ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Kabağı bol suyla yıkayıp kurulayın. Rendenin iri yanıyla rendeleyip süzgece alın. Yumurtalar ve yoğurdu geniş çukur bir kaba alın. Mikserle 5 dakika çırpın. Zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyip mikserle 5 dakika daha çırpın. Kabak, Antep fıstığı, tulum peyniri, kıyılmış dereotunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğutun. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!