ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ AHUDUDU SOSLU KEK

Ahududu soslu kek

Ahududu soslu kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ahududu soslu kek tarifi için malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krem peynirli dolgu için

  • 200 g krem peynir
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g krema
  • 1⁄2 su bardağı pudra şekeri

Ahududu sosu için

  • 2 su bardağı ahududu reçeli

Ahududu soslu kek Nasıl Yapılır

  • Kek hamuru için derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ekleyip mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Sırasıyla süt, Ayçiçek yağı, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Kek karışımını 24X24 cm ebadında yağlanmış bir fırın kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
  • Krem peynirli dolgu için; pudra şekeri hariç tüm malzemeleri bir kaba alarak çırpın. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Dolguyu soğuyan kekin üzerine yayın. Reçeli dolgunun üzerine yayıp buzdolabında 2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.