Üzümlü Mini Kornetler

Üzümlü Mini Kornetler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Üzümlü Mini Kornetler için

Malzemeler

  • 1 yumurtanın akı
  • 55 g pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 30 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 30 g toz badem
  • 35 g un

Dolgusu için:

  • 50 g kuru üzüm
  • 60 ml su
  • 1 çubuk tarçın
  • 200 g labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal
Üzümlü Mini Kornetler

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve her birine ikişer 6 cm’lik daireler çizin. Yumurta akı, elenmiş pudra şekeri ve vanilyayı çırpın. Tereyağı, badem ve elenmiş unu ekleyerek karıştırın. Karışımdan tatlı kaşığı ile alıp, dairelerin içine yayın ve fırında 4 dakika ya da hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp metal spatula yardımı ile hızlı bir şekilde yuvarlayarak kornet şekli verin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  2. Kuru üzümleri doğrayıp sos tenceresine alın. Su ve çubuk tarçını ekleyip, kısık ateşte 3-4 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Peyniri bal ile iyice çırpın. Üzümlerin içine ekleyip karıştırın ve kornetlerin içine doldurun. Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo