Mochi

Mochi, Japonlara özgü bir tatlıdır. Pirinç keki denilen bir hamur içerisindeki dondurmadan oluşur. Genellikle meyveli dondurmalar ile yapılır. Yumuşak dış dokusu jelibonu andırır. Yumuşak doku içerisindeki lezzetli dondurma ile yiyenleri hayran bırakır. Evde yapımı oldukça praik olan Mochi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Mochi Tarifi İçin malzemeler
- 120 gr pirinç unu
- 1 çay kaşığı yeşil çay
- 240 ml su
- 200 gr şeker
- Meyveli dondurma
- 5 yemek kaşığı nişasta
Mochi Nasıl Yapılır?
- Pirinç unu, çay, su ve şekeri bir kapta karıştırın. Üzerine streç çekerek mikrodalga fırında 4 dakika pişirin.
- Biraz ılımasını bekledikten sonra tezgaha bolca nişasta serperek hamuru açın.
- Yuvarlaklar kesin ve içerilerine dondurma koyarak yuvarlakları kapatın.
- Dondurucuya kaldırın ve sonrasında soğuk olarak tüketin.
Püf nokta
- Hamur cıvık olacaktır bol bol nişasta ile açabilirsiniz.
- Damak tadınıza göre istediğiniz dondurmayı kullanabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR