Merengli Dondurma Pastası

Merengli Dondurma Pastası
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Merengli Dondurma Pastası için

Malzemeler

  • 200 gr vanilyalı dondurma
  • 200 gr çilekli dondurma
  • 200 gr kakaolu dondurma
  • ¾ su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

Mereng için

  • 3 yumurta akı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı krem tartar
Merengli Dondurma Pastası

Nasıl Yapılır

Kümbet şeklinde bir kalıbın içini streç film ile kaplayın. Dondurmaları aralarına fıstık serpiştirerek kalıba doldurun ve birkaç saat derin dondurucuda bekletin. Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın. Azar azar şeker ekleyip 4 dakika çırpmaya devam edin. Krem tartar ve vanilya ilave edip yaklaşık 3-4 dakika daha çırpın. Dondurma kabını derin dondurucudan alıp servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki filmi kaldırın ve her tarafını mereng ile kaplayın. Pürmüz ile yakıp bekletmeden servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo