ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR MERENGLİ DONDURMA PASTASI

Merengli Dondurma Pastası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Merengli Dondurma Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr vanilyalı dondurma
  • 200 gr çilekli dondurma
  • 200 gr kakaolu dondurma
  • ¾ su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

Mereng için

  • 3 yumurta akı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı krem tartar

Merengli Dondurma Pastası Nasıl Yapılır?

Kümbet şeklinde bir kalıbın içini streç film ile kaplayın. Dondurmaları aralarına fıstık serpiştirerek kalıba doldurun ve birkaç saat derin dondurucuda bekletin. Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın. Azar azar şeker ekleyip 4 dakika çırpmaya devam edin. Krem tartar ve vanilya ilave edip yaklaşık 3-4 dakika daha çırpın. Dondurma kabını derin dondurucudan alıp servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki filmi kaldırın ve her tarafını mereng ile kaplayın. Pürmüz ile yakıp bekletmeden servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!