ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR MERENGLİ DONDURMA PASTASI

> MERENGLİ DONDURMA PASTASI
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Merengli dondurma pastası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr vanilyalı dondurma
  • 200 gr çilekli dondurma
  • 200 gr kakaolu dondurma
  • ¾ su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

Mereng için

  • 3 yumurta akı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı krem tartar
Merengli dondurma pastası Nasıl Yapılır

Kümbet şeklinde bir kalıbın içini streç film ile kaplayın. Dondurmaları aralarına fıstık serpiştirerek kalıba doldurun ve birkaç saat derin dondurucuda bekletin. Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın. Azar azar şeker ekleyip 4 dakika çırpmaya devam edin. Krem tartar ve vanilya ilave edip yaklaşık 3-4 dakika daha çırpın. Dondurma kabını derin dondurucudan alıp servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki filmi kaldırın ve her tarafını mereng ile kaplayın. Pürmüz ile yakıp bekletmeden servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.