ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR KAYISILI HİNDİSTAN CEVİZLİ DONDURULMUŞ YOĞURT

Kayısılı Hindistan Cevizli Dondurulmuş Yoğurt

Kayısılı Hindistan cevizli dondurulmuş yoğurt

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı Hindistan Cevizli Dondurulmuş Yoğurt Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı sert süzme yoğurt
  • 1 su bardağı konserve Hindistan cevizi sütü
  • 4-5 yemek kaşığı bal veya agave şurubu
  • 3 adet kayısı

Kayısılı Hindistan Cevizli Dondurulmuş Yoğurt Nasıl Yapılır?

Kayısılı Hindistan cevizli dondurulmuş yoğurt ferahlığı :)

  • Yoğurt, süt ve balı blender’dan geçirin. Karışımın yarısını dondurma kalıplarına dökün. Kalan karışıma kayısıları ekleyip yine blender’dan geçirin. Dondurma kalıplarına ekleyin. Çatal veya kürdanla hafifçe karıştırarak iki rengin birbirine geçmesini sağlayın. Tamamıyla dondurun. 
  • Servis etmeden önce çikolata ve tahini benmari usulü eritin. Çikolata karışımı ılınınca, kalıptan çıkardığınız dondurmaların üzerine kaşık yardımıyla dökün (Karışım hemen donacaktır). Hazırladığınız kayısılı Hindistan cevizli dondurulmuş yoğurtları bekletmeden servis yapın.

Frozen yoğurt tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.