ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI BİSKÜVİ PASTASI

> DONDURMALI BİSKÜVİ PASTASI
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı bisküvi pastası tarifi için malzemeler
  • 80 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı iri kırılmış fındık
  • 1 su bardağı parça çikolata
  • Toz Antep fıstığı
Dondurmalı bisküvi pastası Nasıl Yapılır

Dondurmayı kaşıkla alıp bisküvi büyüklüğünde yuvarlak parçalar şeklinde hazırlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Tereyağını eritin. Çikolatayı küçük parçalara bölüp ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın ve çırpma kabına aktararak ılınmaya bırakın. Yumurta ve şekeri ekleyip mikserle çırpın. Un, kakao, kabartma tozu, tuz, vanilya, fındık ve parça çikolatayı ilave edip yoğurun. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp aralıklı olarak dizin.150 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun ve kurabiyelerin üzerine çizgiler yapın. Dondurmayı iki bisküvi arasına yerleştirip kenarlarını toz fıstığa bulayın ve bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.