ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR DAMLA SAKIZLI DONDURMA

Damla sakızlı dondurma

Damla sakızlı dondurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damla sakızlı dondurma tarifi için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı salep veya 2 paket hazır toz salep

Üzer için

  • Frenk üzümü
  • Hindistan cevizi

Damla sakızlı dondurma Nasıl Yapılır

  • Süt ve damla sakızını derin bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Süt kaynamaya başladığında toz şeker ve salebi ilave edin. Karıştırarak kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Sütü ara ara karıştırarak soğutun ve derin kapaklı bir kaba boşaltın. Kabı derin dondurucuya alıp bir saat dondurun. Dondurmanın kenarları donup ortası daha sıvı kalacağı için arada karıştırarak her tarafının eşit donmasını sağlayın.
  • Bu şekilde birer saat arayla karıştırıp dondurun. 5 saat buzlukta bekletin. Frenk üzümü ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.