Bitter Çikolatalı Ve Kakao Çekirdekli Dondurma

Bitter Çikolatalı Ve Kakao Çekirdekli Dondurma
09 Eylül 2020

Evde kendi ellerinizle yoğun aromalı bir dondurma hazırlamaya ne dersiniz? Sevgili Bergüzar Erden'nin @berguzar.erden bitter çikolata ile hazırlandığı enfes dondurma tarifi ile karşınızdayız. Tarifte hem bitter çikolata, hem de çikolatanın özünü oluşturan kakao çekirdeklerine yer veriyoruz. Yaz aylarında ferahlamak isteyenler için detaylı anlatımıyla bitter çikolatalı ve kakao çekirdekli dondurma tarifine geçebiliriz.

Ev yapımı çikolatalı dondurma ve püf noktalarıyla nefis şeftalili dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bitter Çikolatalı Ve Kakao Çekirdekli Dondurma için

Malzemeler

  • 1 l tam yağlı taze süt
  • 300 g taze krema
  • 160 g şeker
  • 5 g sahlep
  • Bir fiske tuz
  • 200 g bitter çikolata (Kakao oranı % 80)

Üzeri için: 

  • 30 g kakao çekirdeği
Bitter Çikolatalı Ve Kakao Çekirdekli Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. kadar yaklaşık 30-40 dakika süreyle karıştırın. (Sahlebin kalitesine göre bu süre daha kısa sürebilir.) Bu sürenin sonunda çikolatayı ilave ederek iyice karıştırın.
  2. Tencereyi soğuk su dolu bir kap içine indirin ve karıştırarak soğutun.
  3. ve kapaklı bir kaba alarak en az 8 saat süreyle buzdolabında soğutun.
  4. Dolapta iyice soğumuş dondurmayı varsa dondurma makinasına boşaltın ve yaklaşık 30-40 dakika süreyle çalıştırın. Bu süre sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak üzerine kakao çekirdeklerini serpiştirin ve 5 saat süreyle buzlukta bekletin. Dondurma makinanız yoksa hazırladığımız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat süreyle buzlukta bekletin. Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu işlemi dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kez tekrarlayın.
  5. Servis yapmadan 5 dakika önce dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo