Yumuşak Şekerleme

Yumuşak Şekerleme
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yumuşak Şekerleme için

Malzemeler

  • 2 yaprak jelatin
  • 500 ml bal
  • 250 ml krema
  • 200 g toz şeker
  • 30 gr susam
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
Yumuşak Şekerleme

Nasıl Yapılır

  1. Jelatinleri bir kabın içine alıp üzerine soğuk su ekleyin. 
  2. Bal, krema ve şekeri 145 derecede kaynatın. Susamları, baharatları ve yumuşamış olan yaprak jelatinleri karışıma ekleyin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve karıştırarak ılındırın. 2-3 cm derinliğinde streç film serilmiş bir fırın kabına aktarıp her tarafının eşit kalınlıkta olması için üzerini spatula ile düzleştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra mutfak makasıyla istediğiniz büyüklükte keserek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo