ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ YUMUŞAK ŞEKERLEME

Yumuşak Şekerleme

Yumuşak şekerleme

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yumuşak Şekerleme Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yaprak jelatin
  • 500 ml bal
  • 250 ml krema
  • 200 g toz şeker
  • 30 gr susam
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın

Yumuşak Şekerleme Nasıl Yapılır?

  • Jelatinleri bir kabın içine alıp üzerine soğuk su ekleyin. 
  • Bal, krema ve şekeri 145 derecede kaynatın. Susamları, baharatları ve yumuşamış olan yaprak jelatinleri karışıma ekleyin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve karıştırarak ılındırın. 2-3 cm derinliğinde streç film serilmiş bir fırın kabına aktarıp her tarafının eşit kalınlıkta olması için üzerini spatula ile düzleştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra mutfak makasıyla istediğiniz büyüklükte keserek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!