ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ YUMUŞAK ŞEKERLEME

YUMUŞAK ŞEKERLEME

Yumuşak şekerleme
10 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumuşak şekerleme tarifi için malzemeler
  • 2 yaprak jelatin
  • 500 ml bal
  • 250 ml krema
  • 200 g toz şeker
  • 30 gr susam
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
Yumuşak şekerleme Nasıl Yapılır

  • Jelatinleri bir kabın içine alıp üzerine soğuk su ekleyin. 
  • Bal, krema ve şekeri 145 derecede kaynatın. Susamları, baharatları ve yumuşamış olan yaprak jelatinleri karışıma ekleyin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve karıştırarak ılındırın. 2-3 cm derinliğinde streç film serilmiş bir fırın kabına aktarıp her tarafının eşit kalınlıkta olması için üzerini spatula ile düzleştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra mutfak makasıyla istediğiniz büyüklükte keserek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!