ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ UMAK HELVASI

Umak Helvası

Umak Helvası

Umak helvası, Azerbaycan mutfağına özgü bir helva çeşididir. Malzemeleri ve yapım aşamaları ülkemizdeki un helvası ile benzerlik gösterir. Ancak tat bakımından oldukça farklıdır. Yalnızca 4 malzemeden oluşan umak helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Azeri mutfağından narnumru ve lobya çorbası tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Umak Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 bardak su
  • 1 tutam tuz
  • 400 gram eritilmiş tereyağı

Şerbet için:

  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 bardak su

Umak Helvası Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için var olan malzemeleri tencereye alarak pişirilir. 
  • Bir kaba un ve tuzu koyun, üzerine yavaşça birkaç kaşık süt ekleyin. Elinizle ovalayın. Unu bir kaba eleyin. Ve iri taneleri ayrı bir kaba alın. 
  • Tereyağını tavaya alarak eritin, iri parçaları yağa tavaya alarak kavurun. 
  • Un taneleri kızardığında kalan elenmiş unları ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  • Renk aldığında şerbeti yavaş yavaş dökerek karıştırın. Servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!