Umak Helvası

Umak helvası, Azerbaycan mutfağına özgü bir helva çeşididir. Malzemeleri ve yapım aşamaları ülkemizdeki un helvası ile benzerlik gösterir. Ancak tat bakımından oldukça farklıdır. Yalnızca 4 malzemeden oluşan umak helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.
Azeri mutfağından narnumru ve lobya çorbası tariflerine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Umak Helvası Tarifi İçin malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 bardak su
- 1 tutam tuz
- 400 gram eritilmiş tereyağı
Şerbet için:
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 bardak su
Umak Helvası Nasıl Yapılır?
- Şerbet için var olan malzemeleri tencereye alarak pişirilir.
- Bir kaba un ve tuzu koyun, üzerine yavaşça birkaç kaşık süt ekleyin. Elinizle ovalayın. Unu bir kaba eleyin. Ve iri taneleri ayrı bir kaba alın.
- Tereyağını tavaya alarak eritin, iri parçaları yağa tavaya alarak kavurun.
- Un taneleri kızardığında kalan elenmiş unları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Renk aldığında şerbeti yavaş yavaş dökerek karıştırın. Servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR