Tahıllı Bar

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Tahıllı Bar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tahıllı Bar için

Malzemeler

  • 170 g kinoa
  • 160 g yulaf
  • 140 g tuzsuz fıstık
  • 180 g keten tohumu
  • 110 g çiğ badem
  • 80 g Hindistan cevizi
  • Bir tutam tuz
  • 120 g kuru vişne
  • 100 g akçaağaç şurubu
  • 50 g fındık yağı
  • 100 g fıstık ezmesi
  • 100 g bal
Tahıllı Bar

Nasıl Yapılır

  1. Kinoa ve yulafı bir tavada hafif kavurun. Soğuduktan sonra iri doğradığınız tuzsuz fıstık, keten tohumu, çiğ badem, Hindistan cevizi, tuz ve kuru meyvenizi ekleyip karıştırın.
  2. Bir sos tenceresinde akçaağac¸ şurubu, fındık yağı, fıstık ezmesi ve balı eritin. Kinoalı karışıma ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo