ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ OSMANLI USULÜ SAFRANLI ZERDE

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde

Yemek sonraları için tüketebileceğiniz hafif tatlılar sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre su
  • 100 gr pirinç
  • 200 gr toz şeker
  • 5 gr safran
  • 100 gr gül suyu
  • 40 gr mısır nişastası
  • 10 gr kuru üzüm
  • 110 gr dolmalık beyaz fıstık
  • Süslemek için nar

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanmış pirinci birkaç kez iyice yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika haşlayın.
  • Safranı 15 dakika suda bekletin ve kaşıkla iyice ezip rengini çıkarın.
  • Ayrı bir tencerede 1 litre su ile toz şekeri ve safranı kaynatın. Gül suyu ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Zerde koyulaşınca ateşten alıp kaselere paylaştırın. Soğumaya bırakın.
  • Üzerlerini siyah kuru üzüm, beyaz fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!