Kabak Sütlüsü

Kabak Sütlüsü
02 Aralık 2024

Kışın vazgeçilmezi olan bu tatlı, yumuşacık dokusu ve hafif tadıyla sofralarınıza neşe katacak. Kabak ve sütlü karışımın buluştuğu, pirinç unu ile kıvamlanmış bu tatlı, hem pratik hem de besleyici. İşte kabak sütlüsü tarifi:

Bal Kabaklı Puding tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kabak sütlüsü kaç kaloridir?

Bir porsiyon kabak sütlüsü 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabak Sütlüsü için

Malzemeler

  • 500 gram bal kabağı 
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

Üzeri için:

  • Yıldız anason
  • Kabuk tarçın
Kabak Sütlüsü

Nasıl Yapılır

  1. Kabak sütlüsü tarifi için öncelikle bal kabağını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bir tencereye doğradığınız kabağı koyun, üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Kısık ateşte, kabağın suyu salıp yumuşaması için ara ara karıştırarak pişirin. Kabağın iyice yumuşayıp suyunu çekmesi yaklaşık 20-30 dakika sürecektir.
  3. Ayrı bir tencerede sütü ılıtın. Süt kaynamamalı, sadece ılıması yeterli.
  4. Ilık sütün içine nişasta ve pirinç ununu ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin.
  5. Kabağınız pişip yumuşadıktan sonra, ılık sütlü karışımı kabağın üzerine ekleyin. Karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayacaktır.
  6. Tatlınız koyulaştıkça, sürekli karıştırmayı unutmayın. Koyulaşan tatlının üzerine tereyağını ekleyin ve bir iki dakika daha karıştırarak pişirin.
  7. İsteğe bağlı olarak vanilin de ekleyebilirsiniz, tatlınıza hoş bir aroma katacaktır.
  8. Karışım koyulaşıp sütlü tatlı kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Birkaç dakika karıştırarak dinlendirin.
  9. Ardından tatlıyı kaselere dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  10. Kabak sütlüsü soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kış aylarında sıcak tüketmek isterseniz, kabak sütlüsünü sıcak olarak da sunabilirsiniz. Sıcak servis ettiğinizde üzerine biraz tarçın serpip sıcak içeceklerle birlikte servis edebilirsiniz.
  • Kabak sütlüsünü servis ederken üzerine toz tarçın, ceviz veya fındık serpebilirsiniz. Ayrıca rendelenmiş hindistancevizi veya dövülmüş bademle de tatlıyı zenginleştirebilirsiniz.
  • Biraz daha tatlı sevenler için üzerine ince bir şekilde dökme bal veya dondurma eklemek, tatlıyı daha da lezzetli hale getirebilir.
  • Kabak sütlüsünü, üzerine bir miktar çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz. Krema, tatlıya ekstra yumuşaklık katabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kabakları tatlı yapımında kullanırken, mümkünse daha yumuşak ve suyu bol olan kabakları seçin. Bu, tatlınızın kıvamını ve lezzetini etkiler.
  • Pirinç unu, tatlının kıvamını ayarlamak için kullanılır. Daha yoğun kıvamlı bir tatlı isterseniz pirinç ununu biraz daha artırabilirsiniz, ancak fazla eklemek tatlının fazla katılaşmasına yol açabilir.
  • Kabakları iyi pişirin, çünkü yumuşamamış kabaklar tatlınızda sert ve pütürlü bir doku bırakabilir. Yumuşayana kadar pişirin ve ardından püre haline getirin.
  • Sütlü karışımı pişirirken sürekli karıştırmaya özen gösterin. Aksi takdirde, pirinç unu topaklanabilir ve pürüzlü bir kıvam oluşabilir.
  • Kabak sütlüsünün daha iyi bir kıvam alması için birkaç saat buzdolabında bekletmek faydalıdır. Bu sayede tatlı daha yoğun bir kıvam alacak ve soğuduğunda daha lezzetli olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo