ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ GELİN BOHÇASI

Gelin Bohçası

Gelin Bohçası

Yapımı oldukça pratik olan bu tatlı krep hamuru ve kremadan oluşur. Yemesi de, yapması da çok zevkli olan bu tatlıyı dilediğiniz gibi meyve ile doldurabilir ya da üstünü süsleyebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız gelin bohçası tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif olarak gelin pastası ve yeni gelin tatlısı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gelin Bohçası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta 
  • ¾ su bardağı süt
  • ¾  su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/3 su bardağı şeker 

İç Dolgu için;

  • 1 paket krem şanti
  • ½ su bardağı süt ya da 
  • 200 ml krema
  • 80 gr pudra şekeri 

Gelin Bohçası Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, süt, sıvıyağ çırpılır. 
  • Un, şeker ve kakao ayrı bir kapta harmanlanır. Sıvı karışım, unu karışıma dökülerek çırpılır. 
  • Cıvık bir hamur olmalıdır. 
  • Yapışmaz bir krep tavası ısıtılır, bir yemek kaşığı porsiyonlarla pişirilir.
  • Krem şanti süt ile çırpılır ya da krema ile pudra şekeri çırpılarak sert krema haline getirilir. 
  • Sıkma torbasına koyularak kreplerin içine sıkılır. 
  • İsteğe göre meyve de koyulabilir.
  • Yarım ay şeklinde şekil verilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!