ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ YENİ GELİN TATLISI

Yeni gelin tatlısı

Yeni gelin tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeni gelin tatlısı tarifi için malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 g çekilmiş fındık
  • 250 g çekilmiş ceviz

Muhallebisi için

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 200 g labne peynir
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • File fındık

Yeni gelin tatlısı Nasıl Yapılır

  • Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serip fındık ve ceviz karışımından yufkanın her tarafına serpin. İki elinizle aşağıdan ve yukarıdan büzerek uzun bir kaba yerleştirin. Tüm yufkalara aynı işlemleri uygulayıp kabı tamamen doldurun.
  • Diğer tarafta şeker ve yumurtaları bir kasede çırpıp üzerine sıvı yağ, labne, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp, sosu yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirip ılık hale gelince üzerine  le fındık serperek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.