Yeni Gelin Tatlısı

17 Ekim 2023 tarihinde güncellendi.
Yeni Gelin Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yeni Gelin Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 g çekilmiş fındık
  • 250 g çekilmiş ceviz

Muhallebisi için

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 200 g labne peynir
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • File fındık
Yeni Gelin Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serip fındık ve ceviz karışımından yufkanın her tarafına serpin. İki elinizle aşağıdan ve yukarıdan büzerek uzun bir kaba yerleştirin. Tüm yufkalara aynı işlemleri uygulayıp kabı tamamen doldurun.
  2. Diğer tarafta şeker ve yumurtaları bir kasede çırpıp üzerine sıvı yağ, labne, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp, sosu yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirip ılık hale gelince üzerine  le fındık serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo