ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ DOLANGEL

Dolangel

Dolangel

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dolangel tarifi için malzemeler

  • 20 adet baklava yufkası
  • 400 g çekilmiş baklavalık Antep fıstığı
  • 250 g sıvı yağ
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 100 g süt kaymağı
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Dolangel Nasıl Yapılır

  • Süt ve irmiği tencerede devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldığınız karışım soğuyunca kaymak ilave edip tekrar karıştırın ve buzdolabında bekletin. Yapım esnasında şanti torbasına doldurun. Uygun bir baklava tepsisi içine 2 kaşık sıvı yağı sürün. 1 adet baklava yufkasının ortasında pile yapacak şekilde kat oluşturun. Oluşan pilenin üzerine torbadaki kaymağı 2-3 cm kalınlığında çizgi şeklinde sürün. Üzerine Antep fıstığı ilave edip, kalan yağı hafif ılıtıp bir fırça yardımı ile üzerine hafifçe sürün.
  • Hafif gevşek olarak yufkayı her iki tarafından kapatarak yaklaşık 2.5-3 cm çapında yuvarlak hale getirip, kendi ekseni etrafında kıvırıp daire şekli verin. Diğer yufkaları da aynı şekilde malzemeleri eşit miktarda kullanarak hazırlayın. Üzerlerini kurutmadan kalan yağı yine fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak hafif bir koyuluk (Kaşıkla son damlası hafif sünecek hale gelince) oluşturup sıcak olarak, kızarmış olan tatlınızın üzerine gezdirin. Şerbetin, tatlının içine çekmesini bekleyip, ılık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.