ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR OKLAVA BAKLAVASI

OKLAVA BAKLAVASI

Oklava baklavası
8 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Oklava baklavası tarifi için malzemeler
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 300 g tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    Şerbeti için;
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
    Hamurları açmak için;
  • 3 su bardağı nişasta
Oklava baklavası Nasıl Yapılır

  • Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan 12 adet beze çıkartın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Üzerine nişasta serperek tek tek ince açın ve aralarına ceviz serperek hamurları hazırlayın.
  • Açtığınız hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın kenarından başlayarak oklavaya sarıp her iki ucundan tutup ortaya doğru sıkıştırın. Ardından hamurun içinden oklavayı çıkartın. Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin ve bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin.
  • Eritilmiş tereyağını hamurun üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.