ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ ÇABUCAK TATLI

Çabucak Tatlı

Çabucak tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çabucak Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:

  • Çikolata sos

Çabucak Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye alarak çırpma teliyle karıştırın. Orta ısılı ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip, yeniden pürüzsüz olacak şekilde çırpın. Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların kolay çıkması için sudan geçirin ve fazla sularını süzün.
  • Muhallebinin 1/3’ünü kaselere, üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Kalan muhallebiye damla çikolatayı ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Muhallebinin üzerine paylaştırın. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra fincanı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!