ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI TATLILAR YAMUK YUMUK ÇİKOLATA

YAMUK YUMUK ÇİKOLATA

Yamuk yumuk çikolata
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yamuk yumuk çikolata tarifi için malzemeler
  • 200 g  file badem
  • 60 g pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı su
  • 500 g bitter kuvertür çikolata
Yamuk yumuk çikolata Nasıl Yapılır

  • Fırını 150 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. File bademleri, pudra şekerini ve suyu karıştırarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın.
  • Bademler tamamen kızarana kadar yaklaşık 15 dakika boyunca hazırladığınız karışımı fırında pişirin ve ardından soğumaya bırakın.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı badem ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kaşık yardımı ile yağlı kağıt üzerine paylaştırarak oda sıcaklığında bekletin ve donmasını sağlayın, servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!