ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ TARÇINLI ÇITIR ÇUBUKLAR

Tarçınlı Çıtır Çubuklar

Tarçınlı çıtır çubuklar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı Çıtır Çubuklar Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Tarçın

Sosu için

  • 80 g bitter çikolata
  • 80 g sütlü çikolata

Tarçınlı Çıtır Çubuklar Nasıl Yapılır?

Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alın. Su kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Unu ilave edip altını kısın ve un toparlanıncaya kadar karıştırarak pişirin. Hamur toparlanmaya başlayınca ocaktan alın. Yumurtaları teker teker ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve kızgın yağa şeritler sıkın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hafif ılındıktan sonra üzerlerine tarçın serpin. Tarçınlı çıtır çubukları benmari usulü erittiğiniz çikolata sosla birlikte servis yapın.

Benmari usulü çikolata nasıl hazırlanır?

Bir tencere yarısından daha az suyla doldurulur ve orta ateşte ısınmaya alınır. Tencerenin üzerine suyla temas etmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap yerleştirilir. Eritilmek istenen çikolata kabın içerisine konulur. Isınan suyla birlikte çikolata yavaş yavaş erimeye başlar. Çikolatayı bu şekilde eritme yöntemine benmari usulü denir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!