Şeftalili Brownie (Unsuz Ve Ekstra Şekersiz)

Şeftalili Brownie (Unsuz Ve Ekstra Şekersiz)
09 Eylül 2020

Sevgili Çikolata Şefimiz Gamze Baş'dan gününüze lezzet katacak çok sürprizli bir brownie tarifi ile karşınızdayız. Şeftalili brownie tarifinin öyküsü;

''Yıllar önce, “Brownie yapalım ama dolapta un ve şeker yok” diye başlayan bir tarif hikayesi bu. Sonunda öyle bir lezzet oldu ki, o gün eksik olan malzemeleri mevcut olsalar bile kullanmaktan vazgeçtim. Bu hali daha güzel çünkü. 

Aynı zamanda misafirperver bir brownie bu. Mevsimine göre, içine farklı meyveleri ve kuruyemişleri güzelce kabul ediyor. Bu kez içine şeftali ekledim. Pişince nasıl da güzel oluyor bu şeftali. Her hali güzel. Aynı, annemle ablamın altüst keki gibi oldu. Şeftaliler altta, brownie’nin çatlak yüzeyi üstte. İçi yapış yapış, sıcakken akışkan, soğukken ıslak. Bilinenin aksine, bu brownie dondurmasız yense daha iyi. Tadını başka hiçbir şeyle karıştırmamak için. Eğer artarsa, veya hemen yemek istemezseniz, buzluğa atıp ertesi gün frigo,  buz gibi yiyebilirsiniz. Çok amaçlı bir brownie bu. Canınız dondurma isterse eğer, buzluğa koyup unuttuğunuz bu brownie’yi tesadüfen bulduğunuzda emin olun gününüze lezzet katacak. Bana çok oldu. Az beklentili, çok sürprizli bir brownie bu! Hayat da böyle olsa!''

Alternatif olarak browni tadında ıslak kek ve glutensiz brownie tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Brownie (Unsuz Ve Ekstra Şekersiz) için

Malzemeler

  • 250 g bitter çikolata 
  • 1 adet orta boy şeftali
  • 4-5 adet ceviz
  • 2 adet yumurta
  • 30 g kakao tozu
  • 50 ml süt
Şeftalili Brownie (Unsuz Ve Ekstra Şekersiz)

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta çikolatayı erittikten sonra sütü ekleyin ve karıştırın.
  2. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyip bir tel çırpıcıyla çırpın.
  3. Cevizleri kakaonun içine bulayın ve daha sonra kakao tozuyla birlikte hazırladığınız karışıma ekleyerek macun kıvamını alana kadar karıştırın.
  4. Kek kalıbının kenarlarını yağlayın ve dilimlenmiş şeftalileri alta dizdikten sonra karışımı üstüne dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.
  6. Oda ısısına gelince servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo