ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ RİCOTTA PEYNİRLİ ÇİKOLATALI KEK

Ricotta Peynirli Çikolatalı Kek

Ricotta peynirli çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ricotta Peynirli Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 100 g tereyağı
  • 200 g ricotta peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sütlü damla çikolata

Üzeri için:

  • 100 gr eritilmiş beyaz çikolata

Ricotta Peynirli Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar, toz şeker ve limon kabuğunu geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Tereyağı, ricotta peyniri, kabartma tozu, limon suyu ve unu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Damla çikolatayı ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
  • Harcı hafif yağladığınız kek kalıbına alıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine eritilmiş çikolata ile kremayı karıştırıp döküp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!