ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ VE ÇİKOLATALI BİSKÜVİ

Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi

Hindistan cevizi ve çikolatalı bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 120 g öğütülmüş badem
  • 25 g çiğ kakao tozu
  • 6 adet çekirdeği çıkarılmış taze hurma
  • 40 g Brezilya fındığı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 140 g eritilmiş çikolata

Hindistan cevizli dolgusu için:

  • 100 g kurutulmuş Hindistan cevizi
  • 125 ml Hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 2 çay kaşığı akçaağaç şurubu

Üzeri için:

  • Deniz tuzu taneleri

Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Öğütülmüş bademi, kakaoyu, hurmaları, Brezilya fındıklarını, vanilyayı ve çikolatayı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. 2 parça pişirme kağıdının arasına alarak 4 mm kalınlığında açın. Sertleşene kadar buzdolabında tutun.
  • Yuvarlak bir kurabiye kalıbı yardımıyla gerekirse tekrar açarak 20 yuvarlak çıkarın. Sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
  • Hindistan cevizli dolguyu yapmak için Hindistan cevizini, sütü, yağı ve akçaağaç şurubunu bir blenderla güzelce karışana ve kabarana kadar karıştırın. Dolguyu bir kaşık ile kurabiyelerin yarısının üzerine koyduktan sonra kalan kurabiyeleri üstlerine kapatıp sandviç haline getirin.30 dakika ya da hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Üzerine deniz tuzu serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!