Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler
- 120 g öğütülmüş badem
- 25 g çiğ kakao tozu
- 6 adet çekirdeği çıkarılmış taze hurma
- 40 g Brezilya fındığı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 140 g eritilmiş çikolata
Hindistan cevizli dolgusu için:
- 100 g kurutulmuş Hindistan cevizi
- 125 ml Hindistan cevizi sütü
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 2 çay kaşığı akçaağaç şurubu
Üzeri için:
- Deniz tuzu taneleri
Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi Nasıl Yapılır?
- Öğütülmüş bademi, kakaoyu, hurmaları, Brezilya fındıklarını, vanilyayı ve çikolatayı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. 2 parça pişirme kağıdının arasına alarak 4 mm kalınlığında açın. Sertleşene kadar buzdolabında tutun.
- Yuvarlak bir kurabiye kalıbı yardımıyla gerekirse tekrar açarak 20 yuvarlak çıkarın. Sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
- Hindistan cevizli dolguyu yapmak için Hindistan cevizini, sütü, yağı ve akçaağaç şurubunu bir blenderla güzelce karışana ve kabarana kadar karıştırın. Dolguyu bir kaşık ile kurabiyelerin yarısının üzerine koyduktan sonra kalan kurabiyeleri üstlerine kapatıp sandviç haline getirin.30 dakika ya da hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Üzerine deniz tuzu serpiştirerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR