ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE LOKUMLU BROWNİE

Çikolatalı Ve Lokumlu Brownie

Çikolatalı ve lokumlu brownie

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ve Lokumlu Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 290 g bitter çikolata (Küçük doğranmış)
  • 90 g lokum (Küçük doğranmış)
  • 90 g (6 yemek kaşığı) tereyağı
  • 3 yumurta
  • 150 g (3/4 su bardağı) toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir tutam tuz
  • 140 g (1 su bardağı) un
  • 1/2 su bardağı beyaz çikolata (Küçük doğranmış)

Çikolatalı Ve Lokumlu Brownie Nasıl Yapılır?

Çikolatalı ve lokumlu brownie tarifi ile kendinizi şımartın.

  • 20 cm’lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını yağlayıp, tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıdı kesip yerleştirin. 
  • Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, ateşten alıp içine bitter çikolataları ekleyin ve spatula yardımıyla çikolatalar eriyene kadar karıştırın (Bu işlemi mikrodalgada da arada bir çıkarıp karıştırmak suretiyle yapabilirsiniz).
  • Derin bir karıştırma kabında yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin.
  • Un ve tuzu ekleyip çok kısa çırpın. Lokum ve beyaz çikolatayı da ilave edin ve spatula ile karıştırıp kare kalıba karışımı dökün, ardından spatula ile üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis ederken migrodalga fırında 3 dakika tekrar ısıtıp, servis yapabilirsiniz.

Brownie'de sevdiğiniz kıvam daha cıvıksa, o zaman pişirme sürenizi 30 dakikaya düşürebilirsiniz.

Beyaz çikolatalı brownie tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!